DiscoBar FiasCo's Blog

Biezebaaze(toegevoegd 20/07/2015)

De Gentse Rockgroep Biezebaaze, waar ondergetekende nog steeds pseudo deel van uitmaakt, gaf weer van sajetteop de Gentse Feesten. Enkele sfeerbeelden zijn te bewonderen op de Facebookpagina van Biezebaaze

Fiasco's Zweetvoeten (toegevoegd 11/04/2015)

Sommigen noemen het een blog, anderen een vergaarbak van informatie en onnozelheden. Wij noemen het FiasCo's zweetvoeten. Toegegeven, we hadden het evengoed frietketel, kanariestront of pingpongbal kunnen noemen.

Kortom, de pagina bij uitstek voor alle nieuwtjes, randinformatie en onzin die eigenlijk niet thuishoren op een professionele site als die van ons. Helaas.

Nieuwe Website (toegevoegd 26/03/2015)

Laat 1 april 2015 een mijlpaal zijn in de Belgische geschiedenis! Het is namelijk de dag waarop de totaal vernieuwde website van de alom geprezen DiscoBar FiasCo op de wereld losgelaten wordt!


Discobar Fiasco website Alle repliek, commentaar, vragen en/of opmerkingen kunnen gestuurd worden naar het emailadres HetInteresseertOnsTochAllemaalGeenZak@discobarfiasco.be. Met een voldoende portie geluk krijgt u misschien ook nog eens antwoord! Hoewel je er beter niet op zit te wachten...

Zoals altijd draait DiscoBar FiasCo met vol enthousiasme op elk privéfeest, trouwfeest, huwelijksfeest (wacht, dat is't zelfde...), verjaardagsfeest, communiefeest, bedrijfsfeest, clubfeest of opa-is-de-pijp-uit feest. You want to party like an animal? We manage your dancefloor like a lion!

Onze discobar is tegen een concurrentiele prijs in te huren over heel Vlaanderen.

Vind een dt fout en win een Spa bruis!

Superstar DJ! (toegevoegd 26/03/2015)

Discobar Fiasco DJ Vlaanderen Geboren en waarschijnlijk ook verwekt op een draaiende platenspeler, in een tijdperk waar muziek nog veel meer was dan een streaming app op een veel te dure telefoon, groeide hij uit tot een muziek ademende identiteit! Jaren fungeerde hij als gitarist, beton op gitaar, bij de Gentse Rockformatie Biezebaaze. Maar vergis u niet: de rauwe beats, dansbare synths en de controle over een stomende dansvloer werden hem net zo eigen als zijn linkerteen!

Hij groeide op in Gent, studentenstad bij uitstek waar muziek altijd centraal staat. Beleefde actief de jaren 90 met het ontstaan van het Nirvana en het Rage Against The Machine-tijdperk, maar waar even goed de sound of the 90's en de House-scene in de kinderwieg stond. Zijn muzikale smaak laat zich niet samenvatten in 3 regels tekst. De jaren 60's Rock en 70-disco, de New Wave uit de eighties en de hedendaagse dub-selection zijn slechts een kleine selectie van het repertoire en parate muziekkennis van deze kerel. Van Abba tot Zappa, van Disco tot Dubstep, van Grunge tot Oldies, van Metal tot de cheesy 90's... zolang het niet gaat over de Marie-Louise en dito platgereden stront, mixt deze kerel alle kwaliteitsplaten naadloos aan elkaar. Whatever moves the crowd!

Voorwaar, aanschouw onze prettig gestoorde superstar DJ Fiasco!

  • DJ sinds: de vogels nog spraken!
  • Aantal gedraaide nummers: boven het miljoen zijn we gestopt met tellen...
  • Beste muziek: alles waarvan ik niet in slaap val! Tenzij ik moet slapen...
  • Lengte: groot genoeg om op een stoel te klimmen en in uw knieen te bijten!
  • Grootste verwezelijking: Een trotse dochter!
  • Beste uitvinding: het wiel en de vaatwas!
  • Grootste afkeer: file, regen op vakantie en Vlaamse schlagers!

tips voor een geslaagd feest (toegevoegd 15/07/2014)

Uiteraard wil u een onvergetelijk feest! En dan vooral in de goede zin van het woord… Hier alvast enkele tips die onze ervaring ons leerde om uw feest zo succesvol te maken. Uiteraard aan u de keuze om ze al dan niet op te volgen...

  • Licht, en vooral het ontbreken ervan! Er is geen grotere spelbreker als een zaal, gevuld met gezellig TL-buislicht… Maar ook andere lichtbronnen als ingebouwde spotverlichting, noodverlichting, verlichting aan de bar en wc’s, kaarsen… kunnen al snel voor veel te veel licht zorgen en het dansen fel ondermijnen! Duisternis is dus uw vriend. Het lichtshow die we meesleuren is in veel gevallen al meer dan genoeg, dus al de rest kan in principe uit. Mocht u denken dat de zaal dan veel te donker wordt, laat ons dit weten en we bekijken hoe we de zaal professioneel en gezellig kunnen uitlichten.
  • Plaats: hoe minder, hoe beter! Fuiven op 2 vierkante meter is misschien praktisch niet zo leuk en absoluut niet bevorderend voor de brandveiligheid. Maar helaas is meestal het omgekeerde waar: een veel te grote zaal voor een beperkte groep zal ervoor zorgen dat er amper zal gedanst worden en de sfeer volledig zoek is. De feestzaal vindt het meestal niet zo tof dat u op eigen initiatief wat muren begint bij te metsen, maar u kan natuurlijk altijd de zaal artificieel verkleinen door gebruik te maken van mobiele wanden, doeken, tafels… Als u het professioneel wil doen, contacteer ons om de zaal eventueel te verkleinen via een truss. (geen idee wat een truss is? Google het maar even snel…)
  • Dans zelf! U kan niet verwachten van uw gasten dat ze niet van de dansvloer te slaan zijn, als u er zelf amper opstaat. Niemand danst uiteraard 6 uur aan een stuk, maar af en toe een pasje placeren doet wonderen!

Contacteer de webmaster... op eigen risico!

Discobar Fiasco webmaster Ziehier de webmaster van de DiscoBar FiasCo website. Weinig mensen kregen hem ooit te zien. Hij schuwt dan ook daglicht en houdt zich schuil in de donkerste krochten der Aarde. Het nemen van deze foto nam dan ook jaren in beslag!

Mocht echter de website niet naar behoren functioneren, of u hebt een vraag of opmerking, of u hebt nog wat bijna-levende rauwe vis in overschot, aarzel niet om hem te contacteren op webmaster@discobarfiasco.be

Wist je dat? (toegevoegd dat-we-t-niemeer-weten)

Waarschijnlijk niet, en waarschijnlijk interesseert het je ook geen bal! Terecht, want het zou ons ook geen barst kunnen schelen. En barsten in uw ballen is niet aangenaam, maar we wijken af... Maar dus: wist je dat onze Superstar DJ jarenlang de vaste gitarist was van de Gentse Rockgroep Biezebaaze? Als u nog nooit van LoetseBollekeZoetse gehoord heeft, woonde u waarschijnlijk enkele jaren op Uranus, of u bent van Antwerpen... Maar goed! Nu weet je het: onze Superstar DJ was de vaste gitarist van Biezebaaze. You live, you learn.

Moet een DJ hard werken? (toegevoegd 16/01/2015)

Discobar FiasCo offerte Moet een DJ hard werken, hoor ik u vragen? Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier uiteraard niet over de SuperStar DJ die met zijn privé jet aan komt stormen een uur voor het optreden, het podium bewandelt boven de flauwvallende bakvissen, 2 uur zijn eigen goesting doet, wat in sommige gevallen niet meer is dan eenmalig op de play-knop te drukken en naar de mooie vrouwen te loeren en daarna terug vertrekt met 50.000 euro rijker!

Neen, we hebben het over de DJ die om 2 uur in de namiddag gewassen en geschoren zijn auto propvol steekt met speakers, cd spelers, 14 kilo aan cd’s of platen, een volledige lichtinstallatie en bekabeling waar, mocht je alles aan elkaar knopen, zeker tot aan de maan geraakt, om vervolgens na een rit van een uur aan te komen aan de feestzaal. Nadat de onvriendelijke receptioniste hem met veel tegenzin toont waar hij zich mag nestelen, begint opnieuw het gesleur… Deze maal wel iets meer tegen de tijd, want binnen een uur begint de trouwfeest receptie. Uiteraard moet alles dan mooi afgewerkt, maar vooral operationeel zijn.

Uiteraard gaat er af en toe wel eens iets mis, zoals het stopcontact in de muur dat geen electriciteit blijkt te geven. 'Kleine probleempjes' zoals dat heet. Als alles uiteindelijk opgesteld staat, de achtergrondmuziek speelt en de bekabeling mooi met tape vastgeplakt is, is er nog net de tijd om even een glas water te drinken, vooraleer de eerste gasten op het toneel verschijnen.

Of eigenlijk... vergeet het glas water maar, want de auto moet nog uit de weg en mooi geparkeerd worden en de DJ moet zich nog omkleden in een iets minder zweterige outfit... Ondertussen is de receptie al aan volle actie en na het begroeten van het trouwkoppel en de laatste check van de afspraken, speelt de DJ toepasselijke achtergrondmuziek, uiteraard proper gemixt. Niet dat er een kat op let, want iedereen is uiteraard druk in gesprek en aan het genieten van de hapjes en drankjes die uitgedeeld worden door het zaalpersoneel... iedereen, behalve dan de DJ, want die wordt vakkundig vergeten. Na wat gezwier en gezwaai met de armen komt de bruidegom tot aan de DJ booth. Bijna draaierig van honger en dorst checked de DJ even of er inderdaad wel eten en drinken ingerekend was voor hem. Probleem is snel van de baan nadat de bruidegom een klapke heeft gedaan met het zaalpersoneel en ze verondschuldigend de schade komen beperken en de DJ volstampen met koude, rubberen scampis en warme gazpacho...

Tijdens het eten speelt de muziek uiteraard verder. Geen voorgeprogrammeerd lijstje of CD, want dat is tegen de principes van de DJ. Neen, elk nummer wordt vakkundig gekozen in functie van het moment, om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Dit in combinatie met zelf in 7 haasten de 3 schotels na elkaar naar binnen te schrokken, want het klapke van de bruidegom zindert nog na in de hoofden van het zaalpersoneel: stipt kwam elk bord voor de DJ even snel als de andere borden. “Tof, kroketten met varkensgebraad en bonen met spek...” denkt de DJ. Maar goed, een gekregen paard… Plotseling komt de zaalverantwoordelijke met een dringende mededeling: de taart wordt echt elk moment met veel zwaai, zwier en vuurwerk binnengebracht en daar moet een spannend muziekje bij! Geen probleem, het nummer wordt op het tweede deck geladen, klaar om in groot volume door de speakers te schateren als het moment er is…. maar het moment komt maar niet! Het nummer dat nu speelt loopt op zijn einde, en het zweede deck wordt gegijzeld door het taartnummer. zenuwachtig kijkt de DJ richting keukendeur, waar geen spoor van de taart te bespeuren valt en besluit snel het taartnummer van het deck te gooien en een nieuw nummer te laden: show must go on, en de muziek mag niet stilvallen, zelfs niet tijdens het eten. Drie nummers verder komt de zaalverantwoordelijke piepen , met een blik in zijn ogen richting DJ, klinkend als: Ja, we zijn er, begin maar! Achter de keukendeuren ziet de DJ het vuurwerk al knetteren. Razendsnel wordt het taartnummer voor de 2de keer geladen en... stress-o-stress, net op tijd door de speakers gejaard!

Openingsdans is gedaan en de andere lijf-aan-lijf gevechten zijn afgerond en de dansvloer staat ondertussen vol. De DJ zijn voeten doen al deftig pijn maar de trance waarin hij zit, doet hem verdwijnen van deze wereld. De ambiance zit er goed in, maar het is constant 3 stappen verder denken om iedereen erop te houden. Tussen het mixen door natuurlijk, want propere, goede mixen fabriceren is heilig.

Twee uur verder komen de verzoekjes, zoals gewoonlijk in alle richtingen en stijlen! Van de jaren 60 tot Metallica, van de Hucklebuck tot Retro house. Uiteraard meermaals van dezelfde personen, die na 15 minuten terug bij de DJ staan om te vragen wanneer hun nummer nu eigenlijk komt! Eerst vriendelijk, maar na een aantal pinten, steeds grimmiger. Vooral de pinten die ze vasthouden en gevaarlijk dicht richting cd-spelers galpend, baat de DJ zorgen! Dat, en de vraag welke plaat lang genoeg duurt om als de bliksem naar de wc te krossen en de overvolle blaas te ledigen, in de hoop geen fille te hebben. Gelukkig kunnen we altijd op Prince en zijn Paarse Regen rekenen, want dat nummer duurt over de 8 minuten. Plastijd genoeg, zelfs met fille!

Drie uur. Het breekmoment is aangekomen en de meeste gasten nemen afscheid of zijn reeds vertrokken. Alleen die 10 man die op de nu al gigantisch plakkerige dansvloer staan te zwalpen… Die staan er binnen een uur nog. Dezelfde 10 man zal ook nog aanwezig zijn om half 5, wanneer de DJ alles aan het afbreken is en probeert rond hen het materiaal terug in de auto te krijgen. Niet simpel, want ze zijn ladderzat, luidruchtig en vooral, ze staan altijd net voor de deur...

Na een uurtje rijden onder opkomende zomerzon en de fluitende vogeltjes, wacht het bed van de DJ... Nadat hij alles uit de auto heeft gehaald en terug veilig heeft opgeborgen wel te verstaan! We zijn blij te horen dat u ons gelijk heeft... Een DJ moet hard werken!