Veelgestelde Vragen

Met een naam als Discobar FiasCo kan u zich afvragen van waar de naamkeuze... In Dj-land loopt het helaas rond met figuren met grote ego's die niet meer door de deur passen en die uiteraard de sterren uit de hemel beloven! We spelen graag de underdog en beloven niks! Behalve dan waarvoor we staan en dat we oneindig veel ons best gaan doen om uw feest zo onvergetelijk mogelijk te maken!

Discobar Fiasco huwelijk

In principe draaien we alle courante stijlen, gaande van de jaren 70-80-90-2000 tot uiteraard de hedendaagse dansmuziek. Indien het feest het niet vraagt, proberen we weg te blijven van de grijsgedraaide en oudbollige kermis, carnaval, hoempapa en schlagers! Indien gewenst, kunnen we ook als rock and alternatieve DJ ons mannetje staan.

Altijd een moeilijke vraag. Een DJ boekt u inderdaad meestal blind. We kunnen u immers wijsmaken wat we willen over hoe we te sterren uit de hemel draaien. Daarom, bekijk zeker onze referenties. U bent ook vrijblijvend welkom voor een gesprek. Jaarlijks organiseren we een Test-Your-DJ: een publiek toegankijk evenement waar u ons hoort en ziet draaien, zodat u perfect weet welk DJ-vlees u in de kuip hebt. Contacteer ons voor meer info.

We zijn zeker en vast niet de goedkoopste op de markt. Maar wilt u die wel? Een ervaring DJ met professionele installatie kost wel iets. Tevens, alle muziek wordt aangekocht en de installatie is afgestemd om de hedendaagse normen en goed onderhouden. Alle licenties zijn in orde en tot op heden hebben we nog geen ontevreden klanten. Daar staat een eerlijke prijs tegenover. Wees gerust, we zijn ook zeker niet de duurste op de markt. We kiezen er bewust voor om betaalbaar te blijven.

Platen aan elkaar mixen is een kunst en vergt best wel wat oefening, vergelijkbaar met het leren bespelen van een instrument. Hoewel er tegenwoordig computerprogramma's bestaan die automatisch voor de DJ mixen, vinden we dit een gruwel. Mixen gebeurt bij ons enthousiast en old-skool! De mix is naast de juiste muziekkeuze, van essentieel belang om de dansvloer bruisend te houden. Kort op de bal spelen en naadloos mixen is dan ook onderdeel van een moderne discobar en goede DJ!

Als het aan ons ligt, zal de dansvloer vol staan van begin tot einde. Uiteraard moeten de feestvierders zin hebben om te dansen. Indien niet, doen we er uiteraard alles aan om het ijs te ontdooien. Vraag gerust naar onze referenties en ons gestoffelstificieerd plan van aanpak

Mixen betekent dat er (minstens) 2 nummers tegelijk voor het publiek afgespeeld worden. Dit gebeurt vooral om de overgang tussen 2 nummers naadloos te laten gebeuren. Belangrijk is dat de beats van beide nummers op elkaar liggen en in principe klinken als 1 geheel. De dj doet dit door het nummer dat moet ingemixt worden in zijn koptelefoon te versnellen of te vertragen tot dat het een geheel vormt met het nummer dat speelt. Daarna is het kwestie om de equaliser te gebruiken om bepaalde tonen weg te filteren en het nieuwe nummer richting dansvloer te blazen. Uiteraard komt er nog veel meer bij kijken zoals de toonaarden respecteren, de Q-point of plaatsen waar en wanneer je kan mixen enz enz enz... Leren mixen is niet onoverkomelijk, maar vraagt aardig wat oefening. Je kan het vergelijken met op een instrument leren spelen. Waarom is het belangrijk? Een mooie, vloeiende overgang zorgt ervoor dat de dansvloer bijna zonder het te beseffen van het ene nummer in het ander gebracht wordt, wat zeker en vast het dansen bevordert! Wanneer nummers abrupt worden afgebroken zal je merken dat een groot pak van de feestvierdes de dansvloer zal verlaten. Tegenwoordig bestaan er allerlei DJ computerprogramma's die het beatmatchen voor u doen. Of toch proberen... want af en toe kan het wel eens ferm mis gaan! Elke zelf-respecterende DJ moet manueel kunnen mixen! Discobar FiasCo draagt mixen hoog in het vaandel!

Neen! Niks zo ergerlijk dan een DJ die constant in de micro lult, of nog erger: meezingt! We houden ons strikt aan de noodzakelijke mededelingen zoals: 'de frieten zijn klaar', of 'kan er iemand pepe naar huis brengen, want hij is stiepelzat!'.

Niet iedereen is er een wild van, dus het staat niet op de standaard playlist, maar indien gewenst... we zijn meer dan thuis in de Rock en Alternatieve genres, gaande van Rock, Grunge, New Wave tot Metal. Alweer: vraag ons aan de tand.

Discobar FiasCo draait uitsltuitend op Pioneer PRO DJ materiaal, de hedendaagse marktleider van DJ apparatuur. De geluidsinstallaties (speakers en versterking) zijn HK Audio. De lichtinstallatie bestaat uit een leger van lasers, scanners, strobo's, Solar, PAR's en moving heads, Hazer (rookmachine)... teveel om op te noemen en een bescheiden discotheek bij te laten verbleken! Indien nodig beschikken we ook over een draadloze microfoon en projector.

Sommige feestzalen beschikken over een eigen geluidsinstallatie. Op zich kunnen we uiteraard die installatie gebruiken, maar om uw feest te laten knallen, stellen we wel hoge eisen. Wat we nodig hebben: 1X Pioneer PRO DJ mixer DJM400/700/800/900 of hoger, 3 (drie!)X tabletop CDJ 800/850/900/1000 of 2000. Toegang tot de mixer voor aansluiting Serato Scratch Live. Waarschijnlijk is er meer kans dat er morgenvroeg een Spaceshuttle in uw achtertuin land en uw versgeperst frambosesap aanbiedt, dat dat onze vereisten aan DJ apparatuur aanwezig is in de feestzaal. Om dit euvel op te lossen, brengen we onze eigen DJ high top mee en wordt die aangesloten op de apparatuur van de feestzaal.

Zeg niet zomaar rookmachine tegen een hazer! Discobar FiasCo investeerde ook in een zware hazer: een machine die de lucht zodanig in dichtheid laat toenemen opdat u de lasershow daadwerkelijk zult zien. Zonder die verdikking van de lucht zijn alle lichteffecten enkel zichtbaar op de muren. Het voordeel van een hazer t.o.v. een klassieke rookmachine is dat niemand zijn longen uit zijn lijf hoest van de rook of van zijn stokken valt van de stank! Opletten: alhoewel een hazer vrij geurloos is, hebben we explicite toestemming nodig van de feestzaal. Ook mag er absoluut geen actieve brandbeveiliging in de zaal aanwezig zijn, tenzij iedereen graag danst onder een paraplu!

We rekenen 1,5 uur voor het opzetten van de Halvolle Melk Installatie. De Magere melk installatie zetten we in 45 minuten op. De Sunshine Installatie wordt opgezet in 30 minuten. We zetten op aansluitend aan de start van de DJ set. Indien gewenst, kunnen we vroeger opzetten (eventueel 's morgend of zelfs de dag ervoor. Dit bieden we u aan als de Early Setup. Contacteer ons voor meer informatie. De installatie opzetten en afbreken, samen met transport worden niet meegeteld in de DJ fofait uren van 8 of 5 uur. De klok begint te lopen wanneer we effectief klaar zijn en muziek beginnen draaien.

In principe zijn we in neutrale stadskledij. Indien uw feest een specifieke dresscode vraagt, passen we ons daar zonder probleem in aan, gaande van Disco pruik tot Smoking! Alleen over feestneuzen kunnen we mogelijks moeilijk doen...

Uiteraard ontvangen we zonder problemen uw lijstje met verzoeknummers en proberen er alles aan om dit in het feest te mixen. Ad-hoc aanvragen van de dansvloer kan uiteraard ook, maar moet ter plaatse en op het moment zelf bekeken worden. Uiteraard worden de meest ridicule zaken te pas en te onpas gevraagd. Als het erin te mixen is, dansbaar en past in het moment, zal het nummer zeker gespeeld worden!
Discobar Fiasco verzoekjes

Voor elke boeking bieden we u een uitgebreid in-take gesprek aan. Dit gesprek vindt plaats na afspraak in Gent. Hier stellen we ons voor, bespreken we uitvoerig uw wensen en uw feest. Hebben we het dubbel en dik over de muziekale wensen en wordt er, indien u overtuigd bent, een contract opgesteld. Het gesprek is ook vrijblijvend. Als u dit wenst kan het gesprek ook via Skype, apple Facetime of telefoon verlopen. Rooksignalen kan ook, op voorwaarde dat we dicht genoeg bij elkaar wonen.

Aangifte en kosten zijn integraal voor de klant. Contacteer ons voor meer info. Weet dat u familie- en trouwfeesten niet moet aangeven aan Sabam. Contacteer Sata... eu... Sabam voor meer info.

Bij boeking vragen we een voorschot van 100 euro. Het resterend bedrag moet in cash de avond zelf betaald worden of ten laatste 7 dagen op voorhand op onze rekening staan.

Voor elke klant wordt er tijdens een persoonlijk in-take gesprek een overeenkomst opgesteld. Na het feest krijgt u als tevreden klant een factuur.

Diarree of buikloop is een hoofdzakelijk dunne, brijige tot waterige, soms slijmerige, ontlasting die gepaard gaat met de nood om dringend naar het toilet te gaan. De ontlasting moet dus dunner zijn dan normaal, vaker komen dan normaal: 3 of meer keer per dag, en meer volume hebben: meer dan 200 ml/24 uur, dan normaal. Diarree gaat meestal samen met een onaangenaam, drukkend gevoel in de buik en met plotselinge krampen of buikpijn. Men voelt zich vaak slapjes en verzwakt, door een te groot vocht- en voedselverlies. We hadden even overwogen om een foto te plaatsen ter verduidelijking, maar ons hoger management hield ons tegen. Gelukkig.